wtorek, 18 kwietnia 2017

Djokovič je v semifinále US Open. Čeká ho Federer

Bet365-Podrobnosti zde />

NEW YORK. První semifinálovou dvojici dvouhry mužů na závěrečném grandslamovém turnaji sezóny US Open v New Yorku (celková dotace 22,668 milionu USD, tvrdý povrch decoturf II venku) vytvořili Švýcar Roger Federer a Srb Novak Djokovič.

Oba ve svých středečních a silným větrem poznamenaných boji na hlavním dvorci Arthur Ashe splnili roli favoritů a svým soupeřem nenabídli ani set.Místní šampion z let 2004 - 2008 Federer zvítězil ve středečním "nočním" čtvrtfinále nad Švédem Robinem Söderlingem nasazeným jako pátým za 116 minut 6: 4, 6: 4, 7: 5.

Devětadvacetiletý basilejský rodák Federer zvýšil v bilanci z oficiál ních vzájemných soubojů se Söderlingem na 13: 1, revanšoval se mu za prohru ze čtvrtfinále pařížského antukového Roland Garros 2010 a postoupil do newyorského semifinále posedmé v řadě. Ještě předtím v prvním čtvrtfinálovém souboji Djokovič nasazen jako třetí zvítězil nad sedmnáctka této akce, Francouzům Gaël Monfils, za 144 minut 7: 6 (2), 6: 1, 6: 2.

V sobotu půjde už o 16.vzájemný zápas "FedEx" a "Nole" (bilance 10: 5 pro Švýcara) a zároveň čtvrtý na US Open v řadě, přičemž v předchozích třech dominoval pokaždé Federer. Basilejský rodák zdolal svěřence Mariána Vajda v místním finále 2007 a na následujících dvou ročnících ho zastavil právě v semifinále. Federer loni nestačil ve finále na Argentince Juana Martina Del Potra, který nyní absentuje po operaci pravého zápěstí. Rozhodl první set, následně už Djokovič dominoval

V silném větru měl zpočátku na hlavním dvorci Arthur Ashe Stadium manko 2: 4 av sedmém gamu čelil brejkbalu, nakonec však dosáhl průběžný obrat na 5: 4 a mnohem lépe zvládl tie-break .Od této chvíle už měl šampion z melbournskými Australian Open 2008 jasnou převahu.

Udělal sice o 14 nevynucených chyb více (50:36), ale zároveň byl výrazně lepší v bilanci "winner" (38:17). Proměnil 6 ze 17 brejkbalov, soupeř využil pouze 2 z 13 takových možností. Francouz na příjmu získal 38% míčků, Srb pozoruhodných 55%. Postupující zvládl 40 z až 59 zákroků u sítě. Gael Monfils. Foto- AP

"lámal se to už v prvním setu. Soupeř měl náskok brejku a mně se podařilo dostat se zpět. Byl jsem soustředěný v okamžicích, když jsem to nejvíc potřeboval. Nepříjemnější vítr jsme zde během téměř už dvou týdnů turnaje ještě neměli.Jsem rád, že se mi to celé podařilo zvládnout. "

" Mám teď dva volné dny a naplno jejich využiji na regeneraci , abych byl optimálně připraven na další zápas, "řekl Djokovič v prvním interview ještě na kurtu . Před Srbům se čtyřikrát bez přerušení dostali do semifinále dvouhry mužů na US Open v tzv. otevřené éře jen Švýcar Roger Federer, Američané Jimmy Connors a John McEnroe a Čech Ivan Lendl.

Skóre proti atletickému o rok staršímu Monfils (19.) upravil na 5: 1 zásluhou pátého úspěchu v řadě.Proti Federerovi má "Nole" statistiku 5:10 včetně prohry z newyorského finále 2007 av srpnu mu podlehl v torontském semifinále 5: 7 v rozhodující části, se Söderlingem stojí 5: 1, ale tahal za kratší konec při předchozím měření sil loni na londýnském halovém "výběrovém" šampionátu ATP World Tour Finals.

Djokovič předloni i loni prohrál právě v semifinále mezinárodních otevřených mistrovství Spojených států amerických shodně s Federerem.

Pro populárního, ale často na až přehnaně bezstarostný přístup doplácajúceho Monfils zůstává maximem na úrovni "velké čtyřky" semifinále z pařížského antukového Roland Garros 2008.Newyorský "osobák" ze sezón 2008 i 2009 si posunul o jedno kolo. Jediným Francouzům v semifinále této akce (a nakonec i ve Bet365-Vyzvednout bonus finále) v Open Ere zůstává Cédric Pioline již od roku 1993. Federer výborně podával. Je to větrný muž, říká Söderling

Federer se v souboji se Söderlingem mnohem lépe přizpůsobil větrným podmínkám na ústředním newyorském dvorci Arthur Ashe. Zatímco Švéd se nemohl opřít o svůj "štiplavý" servis (pouze 2 esa), Švýcar přímo exceloval na podání: zahrál 18 es a po svém prvním servisu získal neuvěřitelných 86% bodů.K tomu přidal i 36 vítězných úderů a využil pět ze šesti nabízených možností na brejk.

"servis dobře, protože to trénuji po celou kariéry. Ve větru či bez něj, je mi to jedno. Pokud mě vzbudíte o druhé v noci, či o čtvrté ráno, mohu začít. Dnes jsem dokázal podávat více způsoby do rohů vymezené části dvorce - přímo, s vysokým odskokem či zatočené. To byl základ vítězství, "komentoval Federer. Söderling musel po zápase uznale konstatovat, že Federer byl ve středu v noci jednoznačně nad jeho síly.

"Je to'veterný' hráč.


Skvěle se pohybuje, stále se dokáže přesunout na místo, ze kterého může zahrát co nejlepší úder.A to první podání měl prostě skvělé. Trefoval čáry a to se věru nedalo chytat, "zamyslel se 26-letý Švéd. Dvojnásobný finalista Roland Garros měl šanci vrátit se do zápasu ve třetím dějství, když za stavu 5: 3 podával na zisk setu, ale výzvu odmítl. Federer sérií čtyř získaných gemů v řadě ukončil zápas. Roger Federer. Foto - AP

Djokovič si v úvodním středečním čtvrtfinále poradil s Francouzem Gaël Monfils 7: 6 (2), 6: 1, 6: 2, ale v silném větru měl zpočátku manko 2: 4 av sedmém gamu čelil brejkbalu. Nakonec však dosáhl průběžný obrat na 5: 4 a mnohem lépe zvládl tie-break.

Od této chvíle už měl šampion z melbournskými Australian Open 2008 jasnou převahu.Udělal sice o 14 nevynucených chyb více (50:36), ale zároveň byl výrazně lepší v bilanci "winner" (38:17). Proměnil 6 ze 17 brejkbalov, soupeř využil pouze 2 z 13 takových možností. Francouz na příjmu získal 38% míčků, Srb pozoruhodných 55%. Postupující zvládl 40 z až 59 zákroků u sítě.

"lámal se to už v prvním setu. Soupeř měl náskok brejku a mně se podařilo dostat se zpět. Byl jsem soustředěný v okamžicích, když jsem to nejvíc p otřeboval. Nepříjemnější vítr jsme zde během téměř už dvou týdnů turnaje ještě neměli.Jsem rád, že se mi to celé podařilo zvládnout. "

" Mám teď dva volné dny a naplno jejich využiji na regeneraci, abych byl optimálně připraven na další zápas, "řekl Djokovič v prvním interview ještě na kurtu . Před Srbům se čtyřikrát bez přerušení dostali do semifinále dvouhry mužů na US Open v tzv. otevřené éře jen Švýcar Roger Federer, Američané Jimmy Connors a John McEnroe a Čech Ivan Lendl.

Čtvrtfinálové setkání v horní polovině " pavouka "Rafael Nadal (1-Šp.) - Fernando Verdasco (8-Šp.) a Stanislas Wawrinka (25-Švýc.) - Michail Južnyj (12-Rus.) přijdou na řadu ve čtvrtek. Dvouhra mužů - čtvrtfinále:

tipování na Bet365

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz