czwartek, 20 lipca 2017

Škandál v Srbsku má dohru, arbitráž otočila kontumáciu pre Albánsko

Zápas sa vlani v októbri nedohral potom, čo na ihrisko priletel dron s vlajkou Veľkej bet365 mobil Albánsko - časti Čiernej Hory, Srbska, Macedónska, Grécka a celého Kosova, ktoré albánski nacionalisti pokladajú za územie patriace Albánsku.

Akcia s na diaľku riadeným lietadielkom bola považovaná za albánsku provokáciu, podľa srbskej televízie bol kvôli tomu dokonca zatknutý brat albánskeho premiéra.


bet365 stavky

Keď jeden zo srbských hráčov vlajku zložil, pri amo bet365 na trávniku sa kvôli tomu medzi futbalistami strhla mela, ktorú ešte vygradoval fanúšikovia.Niekoľko ich vbehlo na trávnik a lynčovali albánske reprezentantmi vrátane bývalého Sparťana a slavistov Bekima Bala, ktorý bol pri incidente aktívny.

Rozhodca poslal oba tímy do kabín. Keď sa hostia odmietli na ihrisko z obavy o svoju bezpečnosť vrátiť, duel vo 41. minúte ukončil.

UEFA logicky kontumovala zápas v prospech Srbov 3: 0, ale zároveň im vzala tri body za nedostatočnú organizáciu zápasu a nekontrolovanými usporiadateľskú službu.Bolo to šalamúnske riešenie, ktoré potvrdila aj odvolacia komisia.

Albánska, ktorá po odmietnutí pokračovať v zápase automaticky (a nelogicky, pretože uznávaný anglický rozhodca Martin Atkinson usúdil, že zápas pokračovať môže) počítala s tromi bodmi za kont umačný víťazstvo, sa odvolala k medzinárodnej arbitráži v Lausanne.

Podľa nej vinu na nedohrania stretnutia niesli Srbi a preto arbitráž kontumáciu otočila.Ďalšie sankcie však ponechala v platnosti, takže Srbsku boli aj tak odpočítané tri body a obe reprezentácie musí zaplatiť pokutu 100 tisíc eur (asi 2,7 milióna korún).

"Zistili sme, že na prerušenie zápasu a jeho následnom nedohrania nesú vinu chyby v zaistení bezpečnosti a násilnosti voči albánskym hráčom zo strany domácich fanúšikov a minimálne jedného usporiadateľa, "citovala agentúra AP vyhlásenie CAS.

Albánsko sa vďaka rozhodnutie CAS dotiahla v tabuľke skupiny I s desiatimi bodmi na druhé Dánsko, navyše má zápas k dobru. Od prvého Portugalska delí oba celky dva body.Srbi sú posledné, na bodovom konte sú dokonca v mínuse.

Na šampionát postúpia priamo najlepšie dva tímy, tretie miesto zaručí minimálne účas ť v baráži.

bet365 bonus " mám veľkú radosť, pretože keď zvíťazí spravodlivosť, sú spokojní všetci, "povedal albánsky tréner Giovanni de Biasi. "Vôbec tomu nerozumiem, vyzerá to, že vždy ide všetko proti nám," pridal kouč Dánska Morten Olsen, ktorého výber je najbližším súperom Albánska.

bet 365

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz