piątek, 21 lipca 2017

Futbalový Zlín si ligu zahrá, prijal ponuku nahradiť Varnsdorf

"Hneď po rokovaní sme zaslali vedeniu FAČR prihlášku do prvej ligy. Predstavenstvo okrem prijatia ponuky hrať prvú ligu sa na rokovania zaoberalo tiež zložením realizačných tímov, rozpočtom klubu, cenou permanentných vstupeniek aj hráčskym tímom. Všetko bude mať svoj vývoj, "povedal generálny riaditeľ klubu Milan Plesar.

Zmeny na trénerských postoch Zlín nechystá. "Existujúcim trénerom ponúkneme predĺženie ich zmlúv," dodal Plesar.

So získaním licencie by Zlín nemal mať problémy. Štadión zodpovedá prvoligovým podmienkam a v najbližších dňoch podstúpi kontrolu.

"Ide o záležitosť licenčnej komisie a jej manažéra Stanislava Rýznar. Štadióny prvej a druhej ligy máme ohodnotené.V prípade Zlína, ktorý už hral prvú ligu, sa bud e jednať o drobné záležitosti, či štadión zodpovedal všetkým prvoligovým parametrom, "povedal hovorca FAČR Ondřej Lípa.

Po zostupe v roku 2009 sa futbalisti Zlína dlho márne snažili o návrat medzi elitu. Zvrat nastal až vlani v decembri, keď predstavenstvo klubu odstúpilo a do čela bol jednomyseľne zvolený Plesar, po ktorého príchode nastal vzostup zlínskeho futbalu.

Hlavným trénerom sa stal Bohumil Páník, ktorý tím pozdvihol zo siedmeho miesta až na tretie priečku. Ďalším krokom bol v polovici februára príchod bývalého reprezentanta Zdeňka Grygera na miesto medzinárodného manažéra.

V samostatnej najvyššej súťaži došlo k podobným prípadom nevyužitie práva na postup iba trikrát.V roku 2009 predala druhá Čáslav práva na prvú ligu Slovácku, ktoré skončilo až na desiatom mieste. Krátko potom bolo na ligovom zhromaždení klubov odhlasované, že v budúcnosti už bude možné postupova� � len podľa poradia v konečnej tabuľke.

Pred tromi rokmi vyhralo druhú ligu Ústí nad Labem, avšak kvôli nevyhovujúcemu štadióne nedostalo prvoligovú licenciu. Tretia Sokolov sa kvôli nedostačujúcim podmienkam o najvyššiu súťaž neuchádzali, a tak nakoniec postúpilo štvrté Brno.

Trochu odlišný prípad sa stal v roku 1996, kedy z najvyššej súťaže odstúpil Cheb.Ponuku postupu dostal tretí tím druhej ligy Poštorná, ktorý ju ale nakoniec odmietol a do najvyššej súťaže sa vrátili po ročnej prestávke Bohemians Praha, ktorí skončili štvrtí.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz